Burnoutbegeleiding:

Kenmerkend voor een burnout is dat mensen zich vaak fysiek en mentaal uitgeput voelen, ze zijn uit balans geraakt en doen niet meer de dingen die ze echt belangrijk vinden. Oververmoeidheid, overmatig piekeren, slecht slapen, concentratieverlies, stemmingswisselingen, verlies van zelfvertrouwen en een pijnlijk en gespannen lichaam kunnen de gevolgen zijn. Ook voelen mensen zich vaak minder competent en ervaren ze minder plezier in hun werk en privéleven.

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving of ben je al uitgevallen op je werk, dan is een persoonlijk begeleidingstraject wellicht iets voor jou. Dit traject is gericht op herstel, fysieke en mentale balans en het (terug)vinden van je eigen kracht. Ieder traject is maatwerk en afhankelijk van je situatie, je coachvraag en behoefte wordt er een individueel traject opgesteld

Tijdens het coachtraject ontdek je opnieuw wat echt belangrijk voor je is en krijg je inzicht in die zaken die je zoveel energie hebben gekost en je eigen rol hierin. Met behulp van je eigen kracht en talenten leer je om gerichte keuzes te maken en stappen te zetten en om zo weer met hernieuwde energie en ( werk) plezier in het leven te staan.

 

Wandelcoaching

De coaching vindt zoveel mogelijk wandelend in de natuur plaats. Naast elkaar lopen in de natuur bevordert het fysieke herstel en brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging . In de natuur zijn geeft ruimte en lucht waardoor je makkelijker ontspant, buiten de kaders kunt kijken en weer dichter bij “ je eigen natuur” komt.  Daarnaast is het ook mogelijk om de coachgesprekken te laten plaatsvinden in mijn sfeervolle praktijkruimte in Bavel.

Intakegesprek 
Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op je vraag, kijken we of er een wederzijdse klik is en of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen.

Coachtraject:
Ieder traject is maatwerk en afhankelijk van je situatie, je vraag en behoefte wordt er een individueel traject opgesteld. Een gemiddeld traject bestaat uit 5-6 sessies. Indien wenselijk  zal de bedrijfsarts en/ of leidinggevende bij de voortgang van het traject worden betrokken.

Tijdens de sessies gaan we aan de slag met jouw vraag. We gaan opzoek naar patronen, inzichten en gedrag of acties die je gaan helpen om je doelen te bereiken. Het aanleren van elk nieuw gedrag vraagt oefening en doorzettingsvermogen. Om tussen onze sessies daarmee aan de slag te gaan, formuleer je zelf acties of krijg je een ‘opdracht’ mee.

Upguide
Gedurende het coachtraject is er online ondersteuning mogelijk via Upguide, een professioneel digitaal volgsysteem speciaal ontwikkeld voor coaching.  Upguide biedt de mogelijkheid om tussen de sessies met elkaar in contact te staan en nodigt uit tot tussentijds reflecteren wat de effectiviteit  en het resultaat van een coachtraject positief bevordert.

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Klik hier om contact op te nemen.

Mogelijke thema’s en onderwerpen:

  • Omgaan met stress. Hoe kan ik ondanks de drukte weer de regie pakken in mijn eigen werk/leven?
  • Balans: Hoe kan ik er voor zorgen dat ik balans vind  tussen mijn werk en privéleven
  • Loopbaan: Hoe kan ik weer met energie/ passie in mijn huidige werk staan.
  • Loopbaan: Ik ben toe aan een nieuwe stap, welke rol past bij mij op dit moment?
  • Communicatie: Ik wil leren mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen?
  • Zingeving: Wie ben ik, wat wil ik, welke keuze kan ik maken?
  • Omgaan met veranderingen bv na reorganisatie of veranderingen in thuissituaties

 

Ik vind dat Bulle dat wat ik bespreek goed kan vertalen naar een kernprobleem en van daaruit mij laat kijken hoe ik dat zou kunnen veranderen. Het mij inzicht geven (bewustwording) is voor mij heel belangrijk omdat ik dat nu nog gebruik om mijn valkuilen te herkennen. Verder is Bulle een heel prettig persoon, open, zonder oordeel, waardoor het ook heel veilig voelt om open en eerlijk te praten over je zwakheden, valkuilen etc. Het feit dat zij ook tussendoor de focus legt op je kracht (wat je op dat moment vaak zelf niet voelt) is wel heel fijn in het herstelproces – om ook af en toe stil te staan bij wat je wel goed doet.

Nathalie  Hogeschool docente